Jeste li spremni za energetsku obnovu obiteljskih kuća?

Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode donijeli su  Program energetske obnove obiteljskih kuća, kojeg provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Cilj je Programa povećanje energetske učinkovitosti postojećih kuća, smanjenje potrošnje energije i emisija CO2 u atmosferu te smanjenje mjesečnih troškova za energente, uz ukupno poboljšanje kvalitete života.

Prema indikativnom planu Poziva na dostavu projektnih prijedloga (PDP) sufinanciranih iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija‟ 2014.-2020. najavljena je energetska obnova obiteljskih kuća za 2019. godinu. Natječaj za energetsku obnovu očekuje se u lipnju 2019. godine.

Prijavitelji: Fizičke osobe (vlasnici obiteljskih kuća)

Prihvatljive aktivnosti:

Potpora: Ukupna alokacija iznosi 228.000.000 kuna, a po pojedinačnom projektu može se ostvariti od 20.000 kuna do 200.000 kuna. Subvencija iznosi između 50 i 60%, a najviše 200.000 kuna.

Indikativni datum objave Poziva: lipanj 2019.

Ukoliko ste zainteresirani za prijavu na natječaj za sufinanciranje energetske obnove, kontaktirajte nas emailom ili telefonski, a nakon čega ćemo Vam pružiti detaljnije informacije i upute za prikupljanje dokumenata, koji su nam potrebni kako za prijavu na natječaj, tako i kao sigurnost Vama i nama da ispunjavate sve uvjete za prijavu natječaj.

Podijelite članak!

Share on Facebook
Share on Linkdin